Wednesday, October 21, 2009

Kuubimäng

Uurimistöö teema: Solaariumid: poolt ja vastu

  1. Kirjelda objekti või nähtust, kasuta kõiki oma meeli.

    Solaariumikreemide lõhnad, soojus, puhkehetk, lõõgastus, näen solaariumimasinat, solaariumiteenindaja, hubane õhkkond.
  2. Võrdle! Mille poolest on see ühesugune, mille poolest teistsugune.
    Päikese ja solaariumikiirguste mõju, kumb on kahjulikum, kui kahjulikud, mille poolest kahjulik.
  3. Assotsieeri(seosta), mida see meenutab, milliseid sündmusi, asju.
    Päevitamine, meeldib ilus jume, soojus, olen ise töötanud solaariumis, tädil on solaariumifirma, meeldib solaariumis käia, huvitavad vähitekkimise põhjused, kas seotud solaariumiga
  4. Analüüsi, kuidas see on tehtud, millest see koosneb, millisesse laiemasse tervikusse see kuulub.
    Koosneb Päikesekiirguse, päevitamise valdkonda. Solaariumites päevitad solaariumimasinates, rannas päevitad päikese käes. Eesmärk on päevitamisel jume saavutamine.
  5. Rakenda, kus seda kasutada saab, mille jaoks seda vajatakse, kuidas seda kasutada saab?
    Solaariume saab kasutada solaariumisalongides, minu tööd saab kasutada solaariumisalongides, teenindajad saavad samuti sealt kokkuvõtlikult uusi teadmisi ning ka solaariumikülastajaid informeerida ohtudest ja kasulikest mõjudest. Seda vajavad inimesed, kes soovivad aasta läbi pruuni jumet omada, ning ka inimesed, kes palju töötavad ka suvel ning ei ole aega randa päevitama minna.
  6. Argumenteeri, esita põhjendusi poolt ja vastu.
    Nii palju kui olen kuulnud ja uurinud juba, siis solaariumi poolt on see, et öeldakse, et akne puhul on solaariumikiirgus ka hea. Samas on ka pruun jume kena ja inimesed arvavad et on ilusad. Vastu on kindlasti see, et päikesekiirgus solaariumites soodustab vananemist ning solaariume külastavatel inimestel on palju suurem oht nahavähki haigestuda.
  7. Zurnalisti ehk ajakirjaniku küsimused, mida, kes, kus, millal, miks, kuidas?
    Solaariume külastavad kliendid, kes soovivad jumet saada. Solaariumites päevitatakse. Solaariumid on tavaliselt päevas lahti 8-10 tundi ning on võimalik minna ka peale tööd, mistõttu ka äriinimeste jaoks on see peale tööd hea koht kuhu minna ja kus saab lõõgastuda ning puhata. Solaariumifirmadele on kahju, kui tuuakse seadus kus alla 16-aastastel keelatakse solaariumites käimine, sest nende kasum väheneb. Solaariumikette tuleb aina juurde ning isegi väikse Paide kohta on neid palju..
  8. Kirjuta asjast oma heale tuttavale, kujutle et kirjutad teemast huvituvale inimesele, kes asjast üht teist teab ning kujutad ette milliseid küsimusi ta esitada võib, seletan talle miks olen teemast huvitatud ning milliseid küsimusi soovin analüüsida. Anna põhjendatud vastuseid.
    Mina uurin solaariumite kasutamist. Minu jaoks on oluline teada saada, kui suurt rolli määrab solaariumi kasutamine nahavähi tekkele ning mis kahjulikud mõjud sellel esinevad. Kui tihedalt ning kui palju solaariumeid üldse kasutatakse tänapäeval. Kes on peamine sihtgrupp kes solaariumites käivad. Samuti oleks huvitav avastada ka selliseid asju mis võivad solaariumite puhul inimeste jaoks just kasulikud olla.
  9. Loe, kirjuta ma ei õpi ainult kirjutades, lugemine aitab paremini näha ja seletada. enne kirjutamise arutlemist loen teksti ennem ära ja saan teksti terviklikult tundma. Lugeda tasub ka muid teemasid ning ka ilukirjanduslikke artikleid.

1 comment:

  1. Väga hea, tundub, et Sinu valitud teemaga sobis kuubimäng väga hästi!

    ReplyDelete